2109958790 Κάτω Ηλιούπολη: Σοφοκλή Βενιζέλου 11 - Άγιος Δημήτριος: Λεωφ. Βουλιαγμένης 315
Search Close
hero image
banner image

 


Φραγκιαδάκη Κατερίνα 
Κλινική Ψυχολόγος Μ.Sc. - Ψυχοθεραπεύτρια Ηλιούπολη Αθήνα


Η Κατερίνα Φραγκιαδάκη σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Έχει ολοκληρώσει το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής του Eθνικού και Καποδιστριακού  Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στη  Προαγωγή και Αγωγή Υγείας. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Έχει ειδικευτεί:
- Στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία στην Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών του Αιγινήτειου Νοσοκομείου, στο πλαίσιο του  πρόγραμματος εκπαίδευσης του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας.
- Στο Συστημικό Μοντέλο Οικογενειακής Θεραπείας στη Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής.
- Στην Συμπεριφορική Θεραπεία Οικογένειας και τις Ψυχοεκπαιδευτικές Παρεμβάσεις στην Ελληνική Εταιρεία  Έρευνας  Συμπεριφοράς.
- Με Kλινική Mετεκπαίδευση στα «Δυναμικά Ομάδας σε Ψυχιατρικά Πλαίσια» στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών του Αιγινήτειου Νοσοκομείου
.


 
Κλινική Εμπειρία & Επιμορφώσεις

Έχει 20ετή εμπειρία για όλο το φάσμα των ψυχικών διαταραχών, καθώς εργάζεται ως Κλινική Ψυχολόγος στο Ψυχιατρικό Τμήμα Ενηλίκων του Γ.Ν.Ασκληπιείου Βούλας και στο Κέντρο Ημέρας Π.Φαλήρου.

Η πολύχρονη κλινική της εμπειρία περιλαμβάνει υποστήριξη με:
- ατομικές θεραπείες
- οικογενειακή θεραπεία
- θεραπεία ζεύγους
- παρέμβαση στην κρίση
- την ομάδα ασθενών με διαγνωσμένη ψυχική ασθένεια
- την ομάδα γονέων που κάποιο μέλος της οικογένειας πάσχει από σοβαρή ψυχική ασθένεια

Έχει επιμορφωθεί με τα ακόλουθα σεμινάρια:
- «Ψυχοπαθολογικές εκδηλώσεις στην εφηβεία», στην Πανεπιστημιακή Παιδοψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».
- «Ψυχοογκολογία και επικοινωνία με τον ασθενή» στο «Ε.Α.Ν.Π. ΜΕΤΑΞΑ».
- Γενική θεματολογία ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων-Βασική κλινική παιδοψυχιατρική του τμήματος Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων και Γ.Ν.Ασκληπίειου Βούλας.
- Σεμινάριο Λακανικής Ψυχανάλυσης στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής.
- «Διαχείριση Ανθρωπινού Δυναμικού στις Υπηρεσίες Υγείας» στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Συμμετέχει ως ομιλήτρια σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες. Παράλληλα παρακολουθεί σεμινάρια και εποπτείες, καθώς την ενδιαφέρει να επιμορφώνεται συνεχώς, για να εμπλουτίζει τις γνώσεις της και να βελτιώνει την ποιότητα της ψυχοθεραπευτικής της υποστήριξης. Επίσης για την προσωπική και επαγγελματικής της εξέλιξη έχει κάνει ατομική και ομαδική θεραπεία.

Τα κλινικά - ερευνητικά της ενδιαφέροντα σχετίζονται με την ψυχοθεραπεία ως παράγοντα ενίσχυσης στην ψυχική ανθεκτικότητα, τα ζητήματα της οικογένειας και του ζεύγους. Επιπρόσθετα στις ερευνητικές της δραστηριότητες συμπεριλαμβάνονται το κοινωνικό στίγμα, ο αυτό-στιγματισμός των ψυχικά πασχόντων καθώς και η ψυχοκοινωνική επανένταξη - αποκατάσταση τους. 

Είναι μέλος:
- Του Ελληνικού Κλάδου της Παγκόσμιας Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης
- Της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς
- Της Πανελλήνιας Ένωσης Νοσοκομειακών Ψυχολόγων